Постен лимонов кекс с малини
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Постен лимонов кекс с малини

Постен лимонов кекс с малини

Рая АндоноваРая Андонова
Иноватор
5652k1k1k8
Постен лимонов кекс с малини
Снимка: Рая Андонова
1 / 5
31/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции10
"Няма как да откажем такъв разкошен лимонов кекс - невъзможно е"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Постен лимонов кекс с малини за любителите на веган сладкиши.

В купа се смесват брашното, захарта, бакпулверът, содата за хляб и лимоновата кора. След това се наливат водата, олиото и половината от лимоновия сок. Разбърква се до постигането на хомогенна смес. Накрая се прибавят свежи малинки и се разбърква отново.

Сместа се изсипва във форма за кекс с дупка, застлана с хартия за печене, и се пече в предварително загрята фурна на 165 - 170 градуса до изваждането на суха клечка за зъби.

Когато е готов, плодовият кекс се оставя поне 10 минути още във формата, преди да се извади да изстине изцяло.

За глазурата на сладкиша се пресява пудрата захар и от останалия лимонов сок се добавя малко по малко.

Разбърква се, за да се разтвори захарта. Не трябва глазурата да става прекалено течна, за да не се разтече всичката и да развали вида на кекса с малини.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: