Сборджийски мезелък

Стан ОйСтан Ой
Новак
1478421
Сборджийски мезелък1 / 2
01/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене110 мин.
Общо130 мин.
Порции1
"Истински сборджийски мезелък - наздраве!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред сваряваме телешкия език в подсолена вода. За варенето може да се ползва и тенджера под налягане - така става най-бързо за около 50 минути. След сваряване езикът се кисне в студена вода за 5 минути, след което го белим.

После правим малки прорези в него и в тях слагаме обелените малки чеснови скилидки. В останалите прорези слагаме парчета беконче.

Така приготвения език печем в намаслена със свинската мас тава на 190 градуса, където сме добавили и виното. Докато езикът се пече, го поливаме с виненото сосче. Печем до приятен загар и аромат.

Накрая нарязваме езика, поръсваме с настърган кашкавал, докато е още горещ. По желание поръсваме с копър и сервираме с гарнитура от картофки и листа от маруля.

Истински сборджийски мезелък - наздраве!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: