Френски омлет

Френски омлет
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
01/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции1
"Ако не се сещате какво друго може да хапнете днес за обяд или вечеря, един пухкав омлет винаги е добра опция"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • бял пипер
  • черен пипер
  • масло - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

За приготвянето на френски омлет първото, което правим, е да счупим яйцата в купичка и след това разбиваме много добре.

Разбиването продължава, докато изчезнат следите от белтък.

Поръсваме със солта, черен и бял пипер.

Вземаме тиган с незалепващо покритие, в който поставяме маслото и оставяме на умерена температура, докато се разтопи.

Добавяме яйцата и започваме да разбъркваме с шпатула, като едновременно разклащаме тигана.

Когато леко се сгъстят яйцата, спираме да разклащаме.

Разпределяме в слой, който е равномерен и прибираме стърчащите парченца по ръбовете навътре.

Сваляме от огъня, като накланяме тигана и започваме с помощта на шпатулата леко да нагъваме омлета.

След като е готов, прехвърляме в чиния.

Оформя се омлет, който трябва да прилича на бадем или пура.

Сервираме този вкусен омлет от френската кухня с нарязан домат или зелена салата, според вашето желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: