Маринован хек във фолио на фурна
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Риба»Печена Риба»Маринован хек във фолио на фурна

Маринован хек във фолио на фурна

Маринован хек във фолио на фурна
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 7
02/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
"Ароматът на вкусна рибка с картофки винаги ни кара да се пренесем на морския бряг, макар и само духом"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибните филета от костици, ако има такива. Измийте и подсушете с кухненска хартия.

Сложете филетата в дълбока чиния и поръсете със сока от половината лайм, 3 с.л. от зехтина, сол, бял пипер, копъра и магданоза.

Втрийте в хека маринатата, покрийте с фолио и приберете в хладилник за 1 час.

Обелете и нарежете картофа на тънки кръгчета, почти като за чипс. Нарежете и чесъна, ако ще ползвате такъв.

Покрийте дъното на тавичка с голямо парче алуминиево фолио, така че да излиза от тавата, за да може в последствие да завиете в него рибата хек.

Намазнете дъното със зехтин и подредете на един пласт картофките. Поръсете ги със сол и червен пипер.

Върху тях сложете масълце и положете рибата с кожата надолу. Сипете и маринатата и върху филетата поставете още малко масълце.

Завийте фолиото и запечатайте.

Печете маринования хек на 180 °C в предварително загрята фурна 30-35 минути. Ако филетата са по-тънки, за 20 минути ще са готови.

В случай че на картофките им трябва още време, то извадете филетата от хек и допечете картофите още 5 минути, отпечатани от фолиото и при по висока температура.

Идеята е да са много тънки, за да се сготви всичко заедно, но ако не ви се рискува, може и предварително да се запекат картофките и да се сложи рибата на по-късен етап.

Сервирайте филетата от хек топли, с картофената гарнитура и сосчето от печенето.

Добър апетит с този маринован хек във фолио на фурна!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: