Начин на приготвяне
За този уникален сладкиш с боровинки и извара в купа се разбиват яйцата (на стайна температура) и захарта до пяна.
Към тях на струйка се налива разтопеното масло.
Прибавят се изварата, заквасената сметана, ваниловият екстракт и настърганата лимонова кора.
Сместа се разбърква, след което се добавят пресятото брашно заедно с бакпулвера.
Отново се разбърква до еднородна консистенция и прехвърля в тавичка или форма с подвижен борд, на дъното на която предварително е поставена хартия за печене.
Върху тестяната смес се разпределят боровинките.
Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 °C фурна за около час.
Лесен сладкиш с боровинки, поднесен с кафе, е добър вариант за следобедна закуска.
Това е деликатно сладък и елегантен сладкиш с извара с текстура, подобна на клафути.
Коментари