Сaрми от лозови листа по гръцки

Сaрми от лозови листа по гръцки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
Сaрми от лозови листа по гръцки1 / 3
03/12/2007
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене65 мин.
Общо95 мин.
"Гърците са го измислили как да доживеят до 100 години - малко узо и вкусни сармички с кисело мляко!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се измият, пресните лозови листа се попарват в кипяща вода, а консервираните, предварително накиснати в студена вода, се измиват неколкократно с топла вода.

Лукът и морковите се нарязват на дребно. Задушават се в мазнината, докато омекнат, след което се прибавят част от дребно нарязаните червени домати.

След омекването на доматите, се прибавя оризът и се запържва. Накрая се слага червеният пипер.

Сместа се залива с малко вода (1:1), колкото да набъбне оризът. Вари се на тих огън, докато не се изпари цялата вода.

Сваля се от огъня и се разбърква с подправките, стафидите и останалите дребно нарязани домати.

Така приготвената плънка се слага откъм вътрешната страна на лозовите листа.

Свиват се сарми, които се нареждат в огнеупорна тава и се притискат с чиния.

Заливат се със зеленчуков бульон разтворен в 500 мл гореща вода.

Пекат се в предварително загрята фурна на 200 С около 40 минути или до готовност.

Рейтинг

5 14
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: