Басбуса - египетски сладкиш

Annie StoitzevAnnie Stoitzev
Новак
4662k293
Басбуса - египетски сладкиш
Снимка: Lenka
1 / 2
05/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
"Готови ли сте за екзотично пътешествие в Близкия изток?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За сиропа в малка тенджерка сипете захарта, водата и резен лимон.

Сложете на котлона, докато захарта не се разтопи - около 10 минути на тих огън.

За основната част на нашия сиропиран сладкиш в дълбока купа сипете гриса, кокоса, захарта, олиото, прясното и киселото мляко, маята, ваниловата захар.

Бъркайте добре, докато всичко не се смеси.

Сипете сместа в тава и печете на 180 °C 20 до 30 минути.

Извадете от фурната и залейте със сиропа. Декорирайте с кокосови стърготини.

Басбуса - египетския сладкиш е готов.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: