Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Ябълков сладкиш с крем без олио

Ябълков сладкиш с крем без олио

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Ябълков сладкиш с крем без олио
Снимка: Lenka
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Искате ли нещо сладко? Желанието ви е изпълненом защото този ябълков сладкиш с крем е толкова неустоим"

Необходими Продукти

  • за крема
  • яйце - 1 бр.
  • захар - 40 г
  • царевично нишесте - 15 г
  • ванилова захар - 10 г
  • мляко - 250 мл
  • за блата
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • мляко - 100 мл
  • ванилова захар - 10 г
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 10 г
  • ябълки - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този вкусен ябълков сладкиш сложете съставките за млечния крем в тенджера.

Разбъркайте и ги сложете на слаб огън да се сгъстят.

Бъркайте непрекъснато, за да не загори. Поставете крема в спринцовката за сметана.

Обелете ябълките и ги нарежете на тънки филийки.

Разбийте яйцата и ги сложете в купа заедно със захарта и ваниловата захар.

Разбъркайте, докато сместа стане пенеста.

Добавете мляко, брашно и бакпулвер и продължете да разбивате.

Сложете ябълките в сместа и разбъркайте.

Намажете тавата за печене с масло и изсипете сместа.

Разпределете крема равномерно върху сместа със спринцовка.

Печете ябълковия сладкиш с крем без олио на 180 °C за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: