Родопски катми с кисело мляко и лимец
Rodopske katme sa kiselim mlekom i speltom
gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Родопски катми с кисело мляко и лимец

Родопски катми с кисело мляко и лимец

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
4774k3k2k5
Родопски катми с кисело мляко и лимец
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
10/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
"Вкусните катми са готови, сега е време да изберем с какво да ги гарнираме"

Необходими Продукти

  • мая - 20 г прясна
  • лимецово брашно - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • кисело мляко - 200 г
  • вода - 200 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • краве масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред пригответе сместа за лимецовите палачинки. Смесете 200 мл топла вода и кисело млякото. Добавете захарта и маята. Разбъркайте и оставете за десет мин. до активиране на маята.

Чукнете и разбийте яйцата. Добавете ги към сместа заедно с брашното, солта и олиото. Разбъркайте и оставете за час.

Затоплете тиган за палачинки. С помощта на черпак изсипете от сместа и разпределете. Изпечете пухкавите катми от двете страни. Намажете всяка с масло. На мен ми се получиха осем.

Сервирайте родопските катми с кисело мляко и лимец с мед или друго допълнение по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: