Печена патица по тоскански
Pečena patka na toskanski način

Печена патица по тоскански

Ivi  VaccaIvi Vacca
Мастър Шеф
4775k1k1k
Печена патица по тоскански
Снимка: Ivi Vacca
1 / 3
11/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне100 мин.
Готвене100 мин.
Общо200 мин.
Порции6
"Още за първия предстоящ празник пригответе тази печена патица по тоскански и се поглезете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патицата и подсушете с кухненска хартия. Овкусете с черен пипер отвътре, овкусете с билките и сложете портокаловите резени.

С помощта на кухненска връв я завържете през рамене и корема, за да бъде добре вързана.

Сложете маслото в незалепващ тиган. Запечете месото от двете страни. Сипете ликьора. Овкусете с черен пипер, сол, сока от портокал, бульона и бялото вино.

Похлупете с капак и гответе патицата с портокали за 90 мин. Температурата на месото трябва да е 70 градуса. Обливайте я с получилия се сос.

После преместете патицата в дълбока тава и я пъхнете в умерена фурна за още 90 мин. Може и направо да печете патицата за три часа във фурна и да пропуснете тигана.

Пригответе соса за месото. Сварете кората от портокал до омекване, нарежете на лентички. Смесете нишестето с 20 мл вода.

Сипете захарта в тенджера и оставете да се карамелизира, тогава налейте сока от портокал. Разбъркайте и добавете 5 с.л. от соса, който се е образувал при готвенето на патицата. Сипете нишестето.

Разбъркайте до получаване на кремообразна консистенция на соса за печената патица по тоскански.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: