Пилаф с ориз и леща
Pilav sa pirinčem i sočivom
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пилаф»Пилаф с ориз и леща

Пилаф с ориз и леща

Sandra PalikarovSandra Palikarov
Новак
8623k21k
Пилаф с ориз и леща
Снимка: Anonymous
1 / 3
18/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
"Вкусен и здравословен пилаф с ориз и леща - хубаво!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете бульона с 600 мл вода.

Загрейте олиото в тигана на котлона и добавете нарязания лук.

Разбъркайте на слаб огън, за да се карамелизира леко. Извадете половината от лука в чиния.

Добавете подправките към тенджерата, след това запържете за около 1 минута.

Сипете бульона, добавете ориза и лещата, след което покрийте.

Гответе на слаб огън, докато оризът и лещата се сварят.

Добавете сол и черен пипер на вкус.

Отгоре подредете карамелизирания лук и нарязания зелен лук.

Сервирайте пилафа топъл.

Пилафът с ориз и леща е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: