gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли с бяло вино на фурна

Пържоли с бяло вино на фурна

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k278k
Пържоли с бяло вино на фурна1 / 2
25/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 2 кг (обезкостени)
  • мазнина - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 1 ½ ч.ч.
  • лук - 3 глави
  • чесън - ½ глава
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват и се поръсват с черен пипер.

Нареждат се в тава и се покриват с кръгчета лук и скилидки чесън. Заливат се с мазнината.

Оставят се за 3 часа на студено, след което се посоляват, заливат се с виното, покриват се с алуминиево фолио и се запичат в загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: