gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Мек и пухкав кекс с вода

Мек и пухкав кекс с вода

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k16k3k11k20
Мек и пухкав кекс с вода
Снимка: Мария Симова
1 / 3
07/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции12
"Перфектният икономичен кекс"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем.

Прибавете водата, олиото, есенцията и ванилията, разбъркайте.

Смесете пресятото брашно с бакпулвера и ги прибавете към сместа, отново разбъркайте до гладка смес.

Намажете кръгла форма за кекс с малко масло и я поръсете с брашно.

Сипете сместа в нея равномерно и поставете формата в предварително нагрята на 170 °C фурна.

Печете за около 40 минути, като първите 20 минути не отваряте фурната.

Мек и пухкав кекс с вода - идеалният икономичен сладкиш!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: