Мидена салата за ценители
gotvach.bg»Рецепти»Салати»Мезета»Мидена салата за ценители

Мидена салата за ценители

Мидена салата за ценители
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
08/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции1
"Просто е задължително да поднесете тази класически мидена салата с любимото си бяло вино"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете много добре мидените черупки /може да използвате телена четка/.

Трябва да отстраните всички водорасли и различни израстъци, да измиете пясъка.

Сложете ги в съд за варене, добавете бялото вино и ги кипнете, докато се отворят черупките.

Отстранете ядката ат черупките. Ако има неразтворили се миди - изхвърлете ги.

Обелете лука и го нарежете на ситно.

Добавете лука към мидите.

Добавете ситно нарязаният свеж магданоз.

Овкусете със класическата мидена салата сол, лимонов сок и соев сос.

Поднесете мидената салата за ценители с чаша хубаво бяло вино.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: