Панирани пуешки бутчета

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Панирани пуешки бутчета
Снимка: Мария Божилова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Бирено мезе или основно хапване, вие изберете, от нас имате рецептата за панираните пуешки бутчета"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 2 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • лимецово брашно - 1 с.л.
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • къри - 1/4 ч.л.
  • брашно от чесън - 1/4 ч.л.
  • панагюрска сол - 1/4 ч.л.
  • сол
  • пипер меланж - 3 щипки /бял, зелен и червен/
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се измиват много добре и се слагат в тенджера.

Заливат се с вода и се прибавя натрошеният на едро дафинов лист и сол.

Бутчетата се варят 60 мин на умерен огън при периодично отпенване.

След като се сварят, бутчетата се изваждат и се оставят да изстинат.

След като изстинат, се премахва кожата и се обезкостяват внимателно, като месото не трябва да се накъсва на дребни парчета. Премахват се всички кости от месото.

Яйцата се разбъркват на пяна.

Прибавя се лимецовото и царевично брашно.

Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.

Прибавя се къри, брашно от чесън, панагюрска сол, сол и микс от пипер.

Разбърква се до получаване на гъста каша.

Парчетата месо се заливат с кашата и се овалват много добре.

Панираните хапки се оставят се 10 мин. в кашата.

Всяко парче панирано пуешко се изважда от кашата и се изпържва в сгорещено олио до златисто.

Поднесете панирани пуешки бутчета с подходящ сос или гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: