Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Предястие от гриловани тиквички и копърка

Предястие от гриловани тиквички и копърка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Предястие от гриловани тиквички и копърка5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
32 мин.
Порции
5
"Чудесно рибно предястие за любимото ви лятно питие"

Необходими Продукти

  • тиквичка - 1 бр., млада, без семки
  • копърка - около 20 рибки
  • зехтин - 5 с.л. + за намазняване на грил тигана
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 2 щипки
  • кориандър - 1 с.л. сушени листа
  • лоло россо - и верде, листенца за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичката и отрежете краищата и без да я белите.

С помощта на мандолина я нарежете по дължина на тънки ивици.

Изпечете на намазнен грил тиган тънките парчета тиквичка за кратко от двете страни.

Маринованата копърка почистете и разгърнете двете филенца. Навийте на рулце.

Пригответе дресинг от зехтин, балсамовия оцет, сушени листа от кориандър, сол и черен пипер.

С кухненска четка намазвайте с дресинга всяка тиквичка и сгъвайте двете и краища навътре.

Отгоре поставете рулце копърка и поръсвайте с още от дресинга.

Подредете върху поднос и украсете със свежи листа от лоло россо и верде.

Чудесно рибно предястие за любимото ви лятно питие.

Добър апетит с това предястие от гриловани тиквички и копърка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: