gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Пуешки гърди на фурна с яйца и домати

Пуешки гърди на фурна с яйца и домати

StefanStefan
Новак
1004803
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пуешки гърди на фурна с яйца и домати
Снимка: Stefan
1 / 2
09/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Остана само салата и обядът е готов"

Необходими Продукти

  • пуешки гърди - 6 бр.
  • лимонов сок - 1 бр.
  • зехтин - 40 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. смлян
  • яйца - 6 бр., сварени
  • майонеза - 200 г
  • домати - 1 бр.
  • гауда - 100 г
  • магданоз - 1/2 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • кимион - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Комбинирайте лимона, зехтина, магданоза, ситно нарязания чесън, солта, смления червен пипер, кимион.

Сложете пуешките гърди в маринатата. Оставете да престоят един час.

Настържете сварено яйце, нарежете ситно домата и комбинирайте.

Добавете майонезата и разбъркайте.

Подредете пуешките гърди върху хартия за печене, разпределете яйчната смес върху гърдите.

Сложете настърганото сирене върху яйчената смес.

Печете пуешки гърди на фурната с яйца и домати на 200 °C до златисто кафяво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: