Бананови мъфини с глазура
Banana mafini sa šlagom
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Бананови мъфини с глазура

Бананови мъфини с глазура

Ivana MirkovićIvana Mirković
Новак
23211120
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Бананови мъфини с глазура
Снимка: Ivana Mirković
1 / 2
13/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Не знаеш да ги гледаш ли или да ги ядеш"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си форма за мъфини с хартиени формички за мъфини.

В купа смесете разтопеното масло, яйцата, захарта. Разбийте с бъркалка докато не побелее и не се сгъсти. Бъркайте без миксер, за по-продължително време.

Сипете пресято брашното, ванилията, бакпулвера и солта.

Разбъркайте с шпатула. Защо да не използвате миксер? За да не стане сместа сбита от бъркането.

Сипете прясното мляко. Прибавете и пасирания банан. Продължете да бъркате и бавно да смесвате. Тестото ще бъде гъсто, но стегнато.

Насипете тестото във формите за мъфини - почти до ръба.

Печете на загрята фурна на 180 градуса 25 минути. Печете докато мъфините не придобият златист цвят и пробвайте с клечка, която трябва да излее суха. Оставете 10 минути да се охладят. Свалете хартиените формички.

За глазурата:

Използвайте пош със звездовиден накрайник. Използвайте течна боя за храна, ако е на прах я смесете с малко вода.

Смесете сладкарската сметана с пудра захар и боята. Напълнете поша, охладете глазурата в хладилник докато стане време за нейната употреба.

Когато мъфините се охладят, украсете с глазурата и листенца мента.

Банановите мъфини с глазура са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: