Предястие от рибено суфле
gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Суфле»Предястие от рибено суфле

Предястие от рибено суфле

НикиНики
Мастър Шеф
5564k2k8572
Предястие от рибено суфле
Снимка: Ники
1 / 5
12/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции3
"И ние не бяхме приготвяли досега такъв тип рибено предястие, но вече е част от ежеседмичното ни меню"

Необходими Продукти

  • филе от сьомга - 500г
  • хляб - 4 филии без корите
  • мляко - за накисване
  • яйца - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • копър
  • лимонов сок - 1с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • подправки - пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хляба накисваме в прясното мляко.

Лука нарязваме на ситно и запържваме за кратко.

Сьомгата смиламе заедно с лука и напоения хляб.

Яйцата разделяме, белтъците разбиваме на сняг, жълтъците добавяме към рибата.

Копъра нарязваме на ситно и добавяме към рибата, овкусяваме със сол и черен пипер.

Поръсваме със лимонов сок. Добавяме разбитите белтъци към рибата и разбъркваме добре.

Намазняваме си формичките и сипваме от получената смес.

Поръсваме с настърган кашкавал и печем суфлето от риба в предварително загрята фурна за 20-25 минути.

Поднасяме предястие от рибено суфле с поръсени пресни подправки.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: