Парфе с бишкоти и кисело мляко
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Парфе»Парфе с бишкоти и кисело мляко

Парфе с бишкоти и кисело мляко

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8927k3k2k1
Парфе с бишкоти и кисело мляко
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
13/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене3 мин.
Общо13 мин.
Порции6
"Направо да ти е жал да си хапнеш от това кулинарно изкуство, наречено парфе"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд разбиваме киселото мляко, заквасената сметана, малиновото желе и остърганите семенца на ванилията. Пудрата захар пресяваме през цедка и разбъркваме до еднородна смес.

Желатина разтваряме по указание. Добавяме го, разтворен в малко вода на водна баня и разбъркваме.

Постиламе повърхността на десертните купички с фолио за свежо съхранение.

На дъното разпределяме от плодовете – по малко боровинки и 4-5 малини.

Редуваме крем, бишкоти и малинови плодове.

Поставяме купичките в хладилник за 2-3 часа, за да стегне млечно-плодовото парфе.

Непосредствено преди поднасяне обръщаме парфето в десертни чинии и аранжираме с пресни плодове.

Сервираме парфето с бишкоти и кисело мляко охладено.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: