gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Шведски шоколадов пудинг

Шведски шоколадов пудинг

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3216k
Шведски шоколадов пудинг1 / 2
25/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4 бр.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете желатина в 3 с.л. студена вода и го оставете да набъбне.

Разбийте жълтъците и захарта на пяна, добавете какаото и млякото, прехвърлете сместа в тенджерка и сложете на котлона. Бъркайте, докато заври.

Добавете кафето, ванилената захар и желатина, снемете от котлона и след като се поохлади, добавете разбитите на сняг белтъци, а след това и разбитата сметана.

Излейте сместа в 4 изплакната със студена вода десертни купички или чашки. Оставете в хладилника да се стегнат.

При поднасяне обръщайте пудинга в чинийки и гарнирайте с фолирани бадеми или орехи и сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка: