gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Хрупкави царевични гризини

Хрупкави царевични гризини

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k31k15k17k12
Хрупкави царевични гризини
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
18/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Хрупкави гризини за парти или за делничен ден, в който просто ви се хапва нещо солено и домашно приготвено"

Необходими Продукти

  • бяло брашно - 5 с.л.
  • царевично брашно - 200 г тип 800
  • захар - щипка
  • сол - 2 щипки
  • вода - 160 мл
  • пармезан - около 50 г настърган
  • риган - 1 с.л. сушен
  • мая - 10 г прясна
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете двата вида брашно. В средата сипете водата. Разтворете маята и захарта, изчакайте да се активира.

Замесете тесто, добавете ригана, пармезана, солта и зехтина. Може да сипете още брашно, ако е по-рядко. Омесете топка и оставете за 90 мин. да втаса.

После късайте топчета и оформете гризините с дланите си, протривайки между тях тестото внимателно. Намазнете ръцете си, за да ви е по-лесно.

Дебелината на царевичните гризини трябва да е около пръст, но може и да са по-тънки. Оставете ги още 40 мин.

Изпечете хрупкавите царевични гризини за 20 мин. на 180 градуса или до златисто. Поднесете ги с домашна разядка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: