Шоколадов сладкиш с шоколадов мус
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Шоколадов сладкиш с шоколадов мус

Шоколадов сладкиш с шоколадов мус

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Мастър Шеф
3172k7387551
Шоколадов сладкиш с шоколадов мус
Снимка: Виктория Георгиева
1 / 3
25/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне100 мин.
Готвене30 мин.
Общо130 мин.
Порции16
"Когато това тройно шоколадово изкушение стои пред вас, вие сте напълно безсилни и просто се предавате и си хапвате"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Важно е маслото и шоколада да бъдат на стайна температура.

Започнете с приготвянето на блата за шоколадовия сладкиш. В съд смесете половината от олиото с шоколада. Сложете в микровълнова да се разтопи за минута. Оставете настрани.

Смесете бакпулвера, солта, содата, захарта и какаото. Разбийте яйцата с миксер, добавете сметаната и другата половина от мазнината. Разбийте. Добавете сместа с какаото, после малко по малко и разтопения шоколад. Последно прибавете брашното и разбийте много добре.

Сипете сместа във форма 25 см и печете на 170 градуса върху хартия за печене за половин час. Оставете да изстине.

Продължете с приготвянето на шоколадовия мус. Смесете шоколада и маслото. Пак ползвайте микровълнова за 2-3 минути, разбъркайте и оставете да изстине.

Разбийте с миксер ванилията и сметаната. Добавете на два пъти пудрата захар. Добавете част от добре разбитата сметана към разтопения шоколад. Разбъркайте и изсипете тази смес при другата част от сметаната.

Сложете блата във форма и добавете ринга. Намажете тънък слой от муса върху него. Нарежете бананите на две през средата, оставяйки една половинка за украса. Останалите 5 половин нарежете на 2 по дължина. Нарежете всяка на ленти и разпределете върху муса.

Посипете с останалия мус и заравнете. Оставете да стегне в хладилник.

Време е да се приготви и шоколадовият ганаш. Сложете в тенджера на котлона прясното мляко и захарта. Оставете да заври.

Добавете шоколада, натрошен. Махнете и разбъркайте с дървена лъжица.

Залейте готовия сладкиш с ганаша.

Шоколадовия сладкиш с шоколадов мус декорирайте с банана, оформяйки цветче.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: