Лека орехова торта с карамелен крем
Lagana torta od oraha sa karamel kremomLeichte Walnusstorte mit Karamellcreme
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Лека орехова торта с карамелен крем

Лека орехова торта с карамелен крем

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
6586k4k5k5
Лека орехова торта с карамелен крем
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
23/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"За делник и за празник пригответе тази орехова торта с карамелен крем - всички ще я харесат"

Необходими Продукти

  • блат
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 80 г
  • орехи - 120 г
  • грис - 50 г пшеничен
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч л.
  • крем
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 3 бр.
  • царевично нишесте - 3 с.л.
  • дулсе де лече - 200 г (1/2 консерва)
  • за декорация
  • шоколад - 40 г
  • масло - 20 г
  • шоколадови перли
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете, първо, блата за тортата, защото трябва да се пече и после охлади.

В купа разбийте двете яйца със захарта и ванилията на пухкав крем. Бъркайте с миксер на високи обороти няколко минути, докато сместа увеличи тройно обема си.

Смелете орехите в блендер.

Прибавете към яйчената смес орехите и гриса, бъркайки внимателно с шпатула отвън навътре, за да не спадне обемът.

Пригответе си форма за печене с диаметър 22 см и я покрийте с хартия за печене.

Изсипете сместа за блата и заравнете.

Сложете блата да се пече в загрята фурна на 170 °C за 15-20 минути до суха клечка.

След изпичане отстранете хартията и охладете блата върху решетка.

През това време си пригответе крема за тортата.

В купичка разбийте яйцата с царевичното нишесте.

Загрейте прясното мляко. Прибавете го на тънка струя към яйцата бъркайки непрекъснато.

Върнете крема на котлона и бъркайте, докато се сгъсти.

След това към горещия крем добавете половин консерва Дулсе де лече и разбъркайте, до пълното му усвояване.

Кондензирано мляко ще овкуси и подслади крема.

Поставете охладения блат за тортата във формата, в която сте пекли, и го залейте с крема, докато е още горещ.

Разтопете шоколада и маслото в съд на водна баня и оставете леко да се охлади.

След това го поставете в пош и гарнирайте домашната орехова торта по ваш вкус.

Сложете тортата в хладилник за няколко часа, най-добре за една нощ и след това може да нарежете.

Много вкусна и лека орехова торта с карамелен крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: