Сръбска пилешка чорба

Сръбска пилешка чорба

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3552k1k7763
Сръбска пилешка чорба
Снимка: Аника Войт
1 / 3
25/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
"В хладните дни нищо не може да измести топлата пилешка супичка с парче домашна питка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилешките бутчета заедно с целината в литър и половина леко подсолена вода и ги варете до готовност.

Извадете ги и ги накъсайте на малки парчета. Прецедете бульона.

Нарежете на ситно лука в дълбок тиган и го задушете за няколко минути в малко масло.

Настържете моркова и нарежете на ситно червената чушка - добавете и тях при лука.

Изсипете една чаша от бульона вътре.

Добавете късчетата месо към вече омекналите зеленчуци и ги разбъркайте добре.

Овкусете с подправките, долейте от бульона и начупете малко фиде.

За застройката смесете яйцето, киселото мляко и брашното и сипвайте по малко от пилешката супа.

След няколко черпака изсипете застройката в тенджерата и я оставете още за няколко минути на котлона.

Сръбската пилешка чорба е много вкусна.

Добър апетит!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: