Зелен боб яхния в тенджера под налягане
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Зелен боб яхния в тенджера под налягане

Зелен боб яхния в тенджера под налягане

Зелен боб яхния в тенджера под налягане
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
24/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции5
"Използвайте тенджера под налягане, за да приготвите зелен боб яхнията по-бързо"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте, нарежете и накиснете за 30 мин. във вода зеления боб. После го отцедете.

Сложете 3 с.л. олио в тенджерата и запържете моркова, чесъна и лука, които предварително сте накълцали на ситно.

Добавете нарязани на дребно картофи, после и зеления боб. След като се запържат, сипете брашното и пипера.

След две минутки сипеете вода до покриване на продуктите. Овкусете зелен боб яхнията с подправките, без копъра.

Затворете капак на тенджерата под налягане. Ако видите, че излиза пара, засечете 20 мин. Изключете и свалете от котлона вкусната яхния.

Отворете клапана и изчакайте парата да излезе, после махнете капака. Наситнете копъра.

Поднесете зелен боб яхнията в тенджера под налягане, поръсена с копър.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: