Миди с бира и масло в тенджера
Školjke sa pivom i maslacem u šerpi
gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Мезета»Миди с бира и масло в тенджера

Миди с бира и масло в тенджера

Кристина БоневаКристина Бонева
Новак
22109182184
Миди с бира и масло в тенджера
Снимка: Кристина Бонева
1 / 3
24/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Наслаждаваме се на класиката от миди с масло и бира - ако и на вас ви се хапват, ето ви рецептата"

Необходими Продукти

  • лимони - 1 бр.
  • черни миди - 500 г
  • сол
  • бира - 500 мл
  • краве масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера със студена вода сложете мидите и ги накиснете за час. После ги измийте добре с четка.

Махнете всички счупени или пукнати миди. Прехвърлете ги в дълбок съд, полейте с бирата, солта и маслото. Разбъркайте.

Щом бирата заври, оставете за пет минути и изключете.

Поднесете мидите с бира и масло в тенджера, те са чудесно мезе за вино или бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: