gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени Супи»Гаспачо»Разкошно Гаспачо с кайсии

Разкошно Гаспачо с кайсии

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k30k15k12k11
Разкошно Гаспачо с кайсии
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
25/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Поднесете това кайсиево Гаспачо като свежо предястие в летните дни"

Необходими Продукти

  • кайсии - 500 г добре узрели и меки
  • домати - 500 г добре узрели
  • лук - 60 г
  • краставици - 80 г
  • чушки - 50 г червени
  • лед - 200 г натрошен
  • зехтин - 100 мл + за поръсване
  • ябълков оцет - около 35 мл
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • кимион - 1 щипка (по желание)
  • хамон - 4 тънки слайса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

* Грамажът на кайсиите е на обезкостени, а този на зеленчуците е на вече почистени.

Плодовете и всички зеленчуци се нарязват на парченца и слагат в блендер. Добавят се леда, зехтина, оцета, солта и щипка кимион по желание.

Уредът се пуска да мели на максимални обороти за 4 минути, за да се постигне съвършено гладка консистенция.

В случай че гаспачото не е перфектно смляно може да се прецеди през фина цедка, за да стане гладко и фино.

Прехвърля се в кана и се прибира за 1 час в хладилник.

Преди да се сервира, кайсиевото гаспачо се приготвя хрупкав хамон за гарниране.

Тънките слайсове се режат на по-малки парченца или ленти и се запичат на тиган без никаква мазнина. Оставят се да изстинат, да се втвърдят и станат хрупкави.

Разкошното Гаспачо с кайсии се разпределя в чашки или малки купички, поръсва се с хамона и капки зехтин.

Поднася се като свежо предястие в летните дни.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: