Разкошно Гаспачо с кайсии
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Гаспачо»Разкошно Гаспачо с кайсии

Разкошно Гаспачо с кайсии

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k7k1
Разкошно Гаспачо с кайсии
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
25/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
"Поднесете това кайсиево Гаспачо като свежо предястие в летните дни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

* Грамажът на кайсиите е на обезкостени, а този на зеленчуците е на вече почистени.

Плодовете и всички зеленчуци се нарязват на парченца и слагат в блендер. Добавят се леда, зехтина, оцета, солта и щипка кимион по желание.

Уредът се пуска да мели на максимални обороти за 4 минути, за да се постигне съвършено гладка консистенция.

В случай че гаспачото не е перфектно смляно може да се прецеди през фина цедка, за да стане гладко и фино.

Прехвърля се в кана и се прибира за 1 час в хладилник.

Преди да се сервира, кайсиевото гаспачо се приготвя хрупкав хамон за гарниране.

Тънките слайсове се режат на по-малки парченца или ленти и се запичат на тиган без никаква мазнина. Оставят се да изстинат, да се втвърдят и станат хрупкави.

Разкошното Гаспачо с кайсии се разпределя в чашки или малки купички, поръсва се с хамона и капки зехтин.

Поднася се като свежо предястие в летните дни.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: