Боб с ориз

27/11/2013
Ренка
отРенкаНовак
"Вкусни ястия от кухнята на баба - ароматен боб с ориз на фурна "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 632
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предната вечер. На сутринта изхвърлете водата, залейте го с прясна вода и го сварете до готовност.

Загрейте олиото и задушете до омекване ситно нарязания лук. Когато лукът омекне, добавете нарязаните на кубчета моркови, а след 10 минути и ориза. Овкусете с червен пипер и запържете за кратко.

Добавяйте по малко вода от варенето на боба, докато оризът се развари почти напълно. Прибавете обелените и настъргани домати и ситно нарязаните пиперки и запържете, докато ястието остане само на мазнина.

Прехвърлете ориза със зеленчуци в подходяща тава, добавете боба и подправете с чубрица, джоджен и сол. Налейте 1 - 2 ч.ч. отвара от варенето на боба и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

maria
maria
12.01.2016 18:32
Много вкусно стана!,
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв