gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бонбони»Домашни желирани бонбони

Домашни желирани бонбони

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k339k
Домашни желирани бонбони1 / 2
27/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции30-40 бр.
"Вкусът на детството може да бъде пренесен и във вашата кухня с направата на тези домашни желирани бонбони"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се залива с 1/4 ч.ч. студена вода и се оставя около 5 минути, за да набъбне.

Захарта се смесва с 1/2 ч.ч. вода. Продуктите се разбъркват до пълното разтваряне на захарта. Сместа се загрява на силен котлон, без да се бърка. Може само с помощта на четка, предварително натопена във вода, да се оберат стените на тенджерата, за да не кристализира захарта.

Когато захарната смес заври напълно, се отстранява от котлона. Добавя се набъбналият желатин и 1 ч.ч. прясно изстискан лимонов сок и всичко се обърква много добре.

Получената смес се излива в плитка тавичка (около 20х20 см) и се покрива с прозрачно домакинско фолио, след което се прибира поне за 6 часа в хладилник, за да стегне.

Потапяме съда за секунди в топла вода, след което го обръщаме върху чиста повърхност. С помощта на нож или малки формички, които сме нагрели в гореща вода, изрязваме желирани бонбони. По желание може да оваляме бонбоните в кристална захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: