Сватбено пиле

27/11/2013
Елица
отЕлицаНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 016
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр.
  • масло - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • палачинки - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • бира - 330 мл стъклена бутилка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства много добре отвън и от вътре, след което се натрива със сол, черен пипер и масло, отново отвън и от вътре. Така овкусеното пиле се нанизва върху бирената бутилка, слага се в подходяща тава и се пече в предварително загрята на 170-180 градуса фурна за около 60 минути.

Печеното пиле се оставя поне 2 часа, за да се охлади напълно. С остър нож се правят леки разрези в основата на гръбнака му, за да може да се постави в седнало положение. По желание отстрани около него може да се аранжират задушени зеленчуци.

Пилето се "намята" с палачинката, която се оформя като ямурлук и се прикрепя с помощта на клечки за зъби. Двете яйца твърдо сварени яйца внимателно се обелват. Срязват се на две напречно и се отстраняват жълтъците, които се намачкат с малко масло и се оформят като топка.

Така приготвената "глава" на пилето се прибира поне за 30 минути във фризер, за да стегне. От пиперката се оформя "шапката" на сватбеното пиле.

подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар