Панирани пилешки плешки

27/11/2013
Мариан
отМарианНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 104
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 4 бр. плешки
  • корнфлейкс - 100 г натурален
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол - 2 ч.л. чеснова
  • брашно - 80 г
  • суроватка - 180 мл (може и мътеница)
  • зехтин - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете кожата на плешките и добре ги изплакнете със студена вода. Подсушете ги със салфетка или домакинска хартия.

Смесете червения пипер и чесновата сол и ги объркайте с натрошения корнфлейкс. Бутчетата се потапят последователно в брашно, след това в суроватката или мътеницата. Накрая се овалват в овкусения корнфлейкс. Притискат се добре с пръсти, за да се покрият равномерно с панировката.

Можете да изпържите плешките в силно сгорещен зехтин или олио до готовност или да ги напръскате със зехтин и да ги изпечете в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 45 минути.

Поднесете плешките с гарнитура по избор.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар