Баница с кейл и сирене
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с кейл и сирене

Баница с кейл и сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k7k1
Баница с кейл и сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
26/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции12
"Кейлът е изключително полезен, затова го включете и в други рецепти освен в тази баница с кейл и сирене"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете листата от кейл от по-дебелите и твърди жилки.

Попарете ги за 5-6 минути във вряща вода с лъжица оцет и щипка сол. Извадете и когато изстинат, ги накълцайте.

За другата част от плънката за нашата баница угасете содата в киселото мляко.

Разбийте яйцата с щипка сол (ако сиренето е много солено, сол не слагайте).

Към тях сипете бухналото кисело мляко, две-три лъжици олио и натрошеното сирене.

Разбъркайте добре.

Намазнете си правоъгълна тава с малко разтопено масло и положете една кора. Намажете с масло, сложете втора върху нея и разпределете от двете плънки - с яйце и сирене и с кейл.

Процедирайте по този начин до привършване на продуктите.

В зависимост от това как обичате баницата със зелении - с по-богата плънка или пък с повече хрупкави кори, може да сложите повече кори или повече пълнеж.

Когато сте наложили цялата баница със сирене, нарежете я на квадратчета, за да се изпече по- лесно. Върху всяко квадратче поставете по парченце масло допълнително по желание.

Печете на 170 градуса в предварително загрята фурна около 40 минути или до приятен златист загар.

Хапвайте вкусната баница със сирене и кейл топла или изстинала, винаги е чудесна!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: