Зимно пиле с кисело зеле

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3216k
Зимно пиле с кисело зеле1 / 2
05/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • кисело зеле - 1 бр.
  • чушки - 4 бр. сухи
  • печурки - 300 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 3 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • свинска мас
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете 1 глава нарязан лук в малко олио. Прибавете нарязаните гъби и след като се задушат добавете ориза. Оквусете с черен и червен пипер и запържете. Прибавете 1/2 ч.ч. вода и задушете докато оризът омекне.

С приготвената оризова смес напълнете отвора на пилето и го зашийте. Измийте зелката, нарежете и я сложете в тава или гювеч.

Прибавете останалия лук, сухите чушки, нарязания чесън, червен и черен пипер, чубрицата и маста. След като всичко е готово сложете пилето в средата, покрийте с фолио и печете в умерена фурна за около 3 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: