Печена риба тон на скара
Tuna pripremljena na roštilju
gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена риба тон на скара

Печена риба тон на скара

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
6583k2k2k2
Печена риба тон на скара
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
27/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Всяко време от годината е подходящо за хапване на добре приготвена риба тон"

Необходими Продукти

  • риба тон - 4 парчета, прясна
  • черен пипер - 4 щипки, млян
  • розмарин - 2 щипка, сушен
  • индийско орехче - 1 щипка, мляно
  • бял пипер - 1 щипка, млян
  • риган - 2 щипки, млян
  • сол - 1 щипка, хималайска
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка смесваме всички подправки и ги сипваме в чиния.

Всяко парче риба тон поръсваме с малко лимонов сок и след това го овалваме от двете страни с микса от подправки.

Печем овкусената риба тон на скарата за по 2-3 минути от всяка страна.

Сервираме нашата апетитна риба тон на скара с гарнитура от пържени картофки или салата по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: