Експресно предястие от гриловани рулца от раци
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Експресно предястие от гриловани рулца от раци

Експресно предястие от гриловани рулца от раци

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k7k1
Експресно предястие от гриловани рулца от раци
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
27/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции4
"Това предястие от гриловани рулца от раци е идея за вкусно мезе, което ще ви спести много време"

Необходими Продукти

  • рулца от раци - 400 г
  • зехтин - 2 до 4 с.л.
  • Дресинг
  • магданоз - 5 стръка, листата
  • орехи - 30 г
  • зехтин - 1 к.ч.
  • сок от лимон - 1 к.ч. или на вкус
  • черен пипер - 3 щипки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рулцата от раци или сурими предоставят чудесна възможност да приготвим бързо и изискано мезе в ситуации, когато имаме неочаквани гости или просто искаме да сложим нещо различно на масата, но то да не ни отнема дълго време в приготовления.

Другото предимство на този продукт, е че е доста по-дълготраен от натуралните морски дарове и в същото време носи морски аромат и вкус, чудесен за чаша бяло вино.

За овкусяване на рулцата пригответе бърз дресинг като накълцате магданоза и орехите на ситно. Смесете със зехтина, прясно изцеден лимонов сок, сол и пипер.

Количеството на дресинга може да бъде и според вкуса ви, така че не е задължително да се съобразявате стриктно с количествата в рецептата.

За гриловане на рулцата от раци загрейте на силен огън грил тиган и го намазнете обилно със зехтин.

Печете от двете страни пръчиците, докато хванат лека коричка и имат тъмни резки, характерни за гриловането.

Извадете и подредете върху две плата рулцата и полейте с дресинга.

Поднесете вкусното предястие за предпочитане топло на момента.

Наистина експресно предястие от гриловани рулца от раци и идея за вкусно мезе, което ще ви спести много време.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: