Малък яйчен кекс

Малък яйчен кекс

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
5823k2k9862
Малък яйчен кекс
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
28/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"По желание сервирайте този яйчен кекс с топка ванилов сладолед или домашен конфитюр"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме олиото и захарта и разбиваме за 1-2 минути с миксера.

Отделно разбиваме яйцата и ги добавяме към олиото и захарта.

Затопляме леко млякото и сипваме половината в сместа.

Добавяме половината брашно. Разбъркваме.

Добавяме солта, останалото мляко и останалото брашно и продължаваме да разбиваме до еднородна смес.

Изсипваме в правоъгълна форма за кекс, покрита с лист хартия за печене.

Печем нашия яйчен кекс в загрята фурна на 150 градуса за около 40 минути.

По желание може да сервираме млечен сладолед, масло за мазане или домашен конфитюр към готовия Малък яйчен кекс.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: