Яхния от кафява леща с праз и пащърнак
Janija od braon sočiva sa prazilukom i paškanatom
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Яхния от кафява леща с праз и пащърнак

Яхния от кафява леща с праз и пащърнак

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
4412k2k6245
Яхния от кафява леща с праз и пащърнак
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
02/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
"Ето как на масата да се сдобиете с превъзходна яхния от кафява леща"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се почиства и измива много добре.

Изсипва се в тенджера, залива със студена вода и се слага да ври.

След като заври, водата, в която е завряла, се изсипва и се налива нова студена вода.

Прибавя се 3 с.л. олио.

Слага се отново на котлона да ври под капак на средна степен.

Сушените моркови и пащърнак се заливат с 50 мл олио, разбъркват се много добре е се оставят в олио, докато лещата заври.

След като заври, се прибавя сушените моркови и сушения пащърнак, като се разбърква.

Вари се 10 мин, след което се прибавя сушеният праз.

Вари се 20 мин, след което се прибавя червеният пипер и солта.

След като лещата е почти готова, се прибавя чубрицата.

След като се прибави чубрицата, лещата се вари 5-10 мин, котлонът се изключва и тенджерата с леща яхния се оставя върху котлона за 10 мин.

Имате превъзходна яхния от кафява леща с праз и пащърнак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: