gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Постна добруджанска яхния

Постна добруджанска яхния

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k16k3k11k20
Постна добруджанска яхния
Снимка: Мария Симова
1 / 2
29/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
"Ето такива родни ястия обича да си похапваме сладко, сладко - като тази постна добруджанска яхния"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза за яхнията много добре под течаща вода, поставете го в купа със студена вода и оставете настрани. Измийте и почистете зеленчука, нарежете лука на ситно, а морковите и целината - на малки кубчета, чушките и доматите - на едро.

В тава с капак налейте олиото, добавете маслото и ситно нарязания лук, запържете до омекването му. Прибавете морковите и целината, разбъркайте и задушете за кратко. Прибавете нарязаните чушки и запържете до омекване.

Накрая прибавете нарязаните на едро домати, целите люти чушки и прецедения ориз, разбъркайте.

Залейте ястието от ориз и зеленчуци с вода, колкото да покрие зеленчука, посолете, покрийте с капака и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна, печете до готовност на ориза, за около 30 минути.

При сервиране поръсете постната гозба с черен пипер и ситно нарязан магданоз на вкус.

Насладете се на ароматна и вкусна Постна добруджанска яхния!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: