Панирани свински шницели

04/01/2014
Димка
отДимкаНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 442
  • Преглеждания за месеца198
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свински котлети - 700 - 800 г
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 100 мл
  • брашно - 40 г
  • галета - 40 г
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От месото оформете котлети, които трябва да се начукат на тънко с дървено чукче. Нарежете всеки котлет с остър нож в краищата и по средата, за да не се свие по време на пърженето.

Вече оформените котлети се поръсват с черен пипер и сол, овалват се в брашно, в добре разбитите яйца и в галетата.

Притиснете ги хубаво с ръце. Оставете да престоят 15-тина минути и след това ги запържете в сгорещеното олио. Поднесете веднага с гарнитура по избор.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар