Домашен кашкавал от козе мляко

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3312k
Домашен кашкавал от козе мляко1 / 4
29/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
500 г

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете млякото да заври. Когато кипне, добавете лимонената киселина и маята. Посолява се и се оставя да ври около 10 минути на тих огън. Добре е от време на време да се разбърква с дървена лъжица, за да не загори.

Ще получите смес, който прилича на извара. Прехвърлете сместа в гевгир, който сте покрили с тензух. Отцеждайте около 5-6 минути, за да се отдели цвикът. Прехвърлете кашкавала в купичка или друг подходящ съд и го притиснете с нещо отгоре, така че да стане по-плътен.

След 24 маса извадете кашкавала от пресата, натрийте го със сол и го завийте в чисто памучно платно. Така приготвеният кашкавал се оставя да отлежи 20 дни в хладилник, като платното всеки ден трябва да се изстисква от отделената вода.

Кашкавалът е готов за употреба. Ако не желаете да го ядете веднага, може да го потопите в защитен восък или парафин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
51
42
31
21
10
Дай твоята оценка: