Риба тон по гръцки

28/09/2012
"Да хапваме вкусно и да се забавляваме по гръцки "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 390
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете рибата по дължина, отстранете основната кост и кожата. Нарежете я на парчета с дебелина 2 см., подправете, поръсете с малко черен пипер и оставете настрана.

Задушете в зехтин доматите, обелени и изчистени от семките и нарязани на дребно. Добавете каперсите, маслините (обезкостени и разрязани наполовина), магданоза, мащерката, малко черен пипер и сол. Запържете 10 минути на слаб огън, като разбърквате често.

Разстелете половината от задушените зеленчуци в тава, отгоре разпределете рибните филета и ги покрийте с остатъка от сместа.

Запечете за около 15 минути във фурна на 180 градуса.

подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар