Патладжан по гръцки
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжан по гръцки

Патладжан по гръцки

Annie StoitzevAnnie Stoitzev
Новак
5882k508
Патладжан по гръцки
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
04/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции2
"Отиваме в Гърция да си хапнем патладжан по гръцки - елате с нас"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана на кубчета с големина 1 см. Лука и доматите без люспата нарежете на кубчета. Чесъна нарежете на ситно или намачкайте. Загрейте фурната на 180 градуса.

В тиган, който може да се слага и във фурната на умерено загрята температура, запържете патладжана, докато не поруменее.

Прибавете лука и продължете пърженето с разбъркване още 5 мин.

Прибавете чесъна и доматите, а след няколко минути и ориза и кубчето бульон, както и останалите подправки.

Налейте вода, разбъркайте и поръсете с настърганото сирене и разпръснете парченца масло.

Печете патладжана 20 минути до златист загар.

Сервирайте патладжана по гръцки с домашен хляб и зелена салата.

Ако нямате гръцко сирене, заместете с настърган пармезан.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: