gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Памук кифли с масло за закуска

Памук кифли с масло за закуска

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k16k3k11k20
Памук кифли с масло за закуска
Снимка: Мария Симова
1 / 4
06/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции10
"Време е за закуска и то точно за тези памук кифлички с масло, доволни ли сте?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете маята, захарта, затоплените прясно мляко и вода, олиото и разбитите белтъци.

Прибавете на етапи предварително смесените брашно и сол, замесете много меко и почти лепнещо по пръстите тесто.

Добавете 2 с.л. олио и отново замесвате тестото.

Покрийте тестото със стреч фолио и оставете настрани за 1 час.

Премесете втасалото тесто и разделете на 10 еднакви по големина топки.

Всяка топка разточете с пръсти на възможно най-тънка кора върху плота, като преди това сте загребали малка част от мекото масло.

Навийте ги на рула и оставете настрани.

Намажете тавата на фурната с масло, усучете и подредете рулата в нея и оставете така за 15 минути.

Намажете кифлите с разбитите жълтъци с олиото и поставете тавата в предварително нагрята на 180 °C фурна и печете за около 25 минути до златисто кафяв загар.

Намажете горещите памук кифлички с останалото масло и оставете така да се поохладят.

Страхотни памук кифли с масло за закуска!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: