Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Памук кифли с масло за закуска

Памук кифли с масло за закуска

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k21k24
Памук кифли с масло за закуска
Снимка: Мария Симова
1 / 4
06/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Време е за закуска и то точно за тези памук кифлички с масло, доволни ли сте?"

Необходими Продукти

  • белтъци - 2 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • прясно мляко - 2 ч.ч. топло
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • олио - 180 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • суха мая - 10 г
  • брашно - 960 г
  • олио - 2 с.л.
  • пълнеж
  • масло - 125 г меко за намазване
  • жълтъци - 2 бр.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете маята, захарта, затоплените прясно мляко и вода, олиото и разбитите белтъци.

Прибавете на етапи предварително смесените брашно и сол, замесете много меко и почти лепнещо по пръстите тесто.

Добавете 2 с.л. олио и отново замесвате тестото.

Покрийте тестото със стреч фолио и оставете настрани за 1 час.

Премесете втасалото тесто и разделете на 10 еднакви по големина топки.

Всяка топка разточете с пръсти на възможно най-тънка кора върху плота, като преди това сте загребали малка част от мекото масло.

Навийте ги на рула и оставете настрани.

Намажете тавата на фурната с масло, усучете и подредете рулата в нея и оставете така за 15 минути.

Намажете кифлите с разбитите жълтъци с олиото и поставете тавата в предварително нагрята на 180 °C фурна и печете за около 25 минути до златисто кафяв загар.

Намажете горещите памук кифлички с останалото масло и оставете така да се поохладят.

Страхотни памук кифли с масло за закуска!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: