Начин на приготвяне
В купа смесете маята, захарта, затоплените прясно мляко и вода, олиото и разбитите белтъци.
Прибавете на етапи предварително смесените брашно и сол, замесете много меко и почти лепнещо по пръстите тесто.
Добавете 2 с.л. олио и отново замесвате тестото.
Покрийте тестото със стреч фолио и оставете настрани за 1 час.
Премесете втасалото тесто и разделете на 10 еднакви по големина топки.
Всяка топка разточете с пръсти на възможно най-тънка кора върху плота, като преди това сте загребали малка част от мекото масло.
Навийте ги на рула и оставете настрани.
Намажете тавата на фурната с масло, усучете и подредете рулата в нея и оставете така за 15 минути.
Намажете кифлите с разбитите жълтъци с олиото и поставете тавата в предварително нагрята на 180 °C фурна и печете за около 25 минути до златисто кафяв загар.
Намажете горещите памук кифлички с останалото масло и оставете така да се поохладят.
Страхотни памук кифли с масло за закуска!