gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Риба»Печена Риба»Филета от сьомга с билкова коричка

Филета от сьомга с билкова коричка

EvgeniaEvgenia
Чирак
352239248
Филета от сьомга с билкова коричка1 / 2
15/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2
"Да Ви е сладко с тези филета от сьомга с билкова коричка! Гарнитурата и виното са задължителни като допълнение"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме тава и я покриваме с хартия за печене.

Осоляваме двете парчета от сьомга и ги поръсваме с червен и черен пипер.

Смесваме виното, соевия сос, кърито, магданоза, ригана, мащерката, чесъна, кафявата захар, зехтин и сол, и ги задушаваме за 10 минути на котлон.

Печем сьомгата в предварително загрята до 180 °C фурна около 10 минути (завита във фолио и покрита със соса от билките).

На 8-та минута отваряме фолиото и заливаме отгоре сьомгата със смесените масло и лимон. Поръсваме с малко галета.

Правим гарнитура за риба, като сваряваме ориза и добавяме масло и сол (може да добавим задушени с масло аспержи или броколи и да ги запечем със сьомгата. А оризът да е по технологията за суши).

Поставяме сьомгата върху ориза. По желание може да се добавят и каперси.

Да Ви е сладко с тези филета от сьомга с билкова коричка!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: