Печено пиле в сол

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3215k
Печено пиле в сол1 / 2
28/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето от излишната кожа, подсушете го добре и го натрийте със скилидка чесън. Напълнете пилето с босилек, магданоз и нарязан на две лимон. Прибавете една скилидка чесън, нарязана на две.

Изсипете 1/4 от солта в тавичка за печене, поставете пилето с гърба нагоре и го покрийте плътно с още морска сол. Не бива да се вижда непокрита част от пилето.

Пече се във фурна, загрята на 200 градуса за 70-80 минути. След това разчупете солта и поднесете пилето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
33
20
10
Дай твоята оценка: