Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунак на конци с кафява захар и стафиди

Козунак на конци с кафява захар и стафиди

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Козунак на конци с кафява захар и стафиди4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
180 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
225 мин.
"Кой каза, че само около Великден правим страхотни козунаци?"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 180 мл
  • кафява захар - 2 ч.ч.
  • краве масло - 100 г
  • слънчогледово олио - 50 мл
  • суха мая - 1 пакет
  • ванилова захар - 1 пакет
  • стафиди - 1 ч.ч.
  • бадеми - 60 г сурови (белени)
  • брашно - 550 или 600 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се изсипва в тава.

Прави се кладенче и се слагат 2 от яйцата, разбити със захарта, маята, прясното мляко, ваниловата захар, стафидите, маслото и олиото.

Тестото се меси. Омесено го поставяме във форма за печене, за да втаса. Покриваме го с фолио.

След като втаса тестото, се сплита козунакът (вида на оплитането на козунака е по желание).

Сплетеното тесто се връща във формата за печене и се оставя отново да втаса.

Когато е готово тестото, се намазва козунакът с третото разбито яйце.

Пече се 45 минути в предварително загрята до 170°C фурна на вентилатор.

Слагат се отгоре бадемите и накрая се поръсва козунакът със захар.

Да Ви е сладко с този козунак на конци с кафява захар и стафиди!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Evgenia
Evgenia
Стафиди - 1 к.ч.
22.09.2021 18:35