Паста Тоскана
Pasta ToskanaTuscan Pasta
gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста Тоскана

Паста Тоскана

ИскраИскра
Помощник Готвач
1188971465832
Паста Тоскана
Снимка: Искра
1 / 2
08/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Имаме специално предложение за тези от вас, които обожават вкусна и различна храна - паста Тоскана с пилешко и сметана"

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • пилешки гърди - 900 г без кожа
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/8 ч.л.
  • италианска подправка - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • бейби спанак - 3 ч.ч.
  • сушени домати - 200 г , отцедени
  • сметана за готвене - 3 ч.ч.
  • пармезан - 1/2 ч.ч.
  • талиатели - 220 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подправяме пилешкото със сол и черен пипер от двете страни.

Загряваме зехтина и запичаме месото до златисто от двете страни.

Изчакваме да се охлади, след което го нарязваме на парчета и оставяме настрани.

Сваряваме талиателите според опаковката.

За соса за паста задушаваме смачкания чесън, сушените домати и спанака в маслото на среден огън.

След като спанакът омекне, добавяме сметаната и оставяме да заври.

Сваляме от огъня и добавяме сол, черен пипер, италианската подправка и настъргания пармезан.

След това прибавяме сварената паста и пилешкото.

Разбъркваме бързо и сервираме паста Тоскана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: