gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибник»Ципура на фурна с чесън и подправки

Ципура на фурна с чесън и подправки

EvgeniaEvgenia
Готвач
1411k6328593
Ципура на фурна с чесън и подправки1 / 3
08/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Класика си е комбинацията от рибка и картофи - особено приготвени по този начин и с тези подправки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ципурата се измива и почиства. Перките се изрязват.

Всички продукти (без тези за гарнитурата) се пасират в чопър.

Рибата се слага в тава върху пергаментова хартия и се пълни с получената смес.

Пече се в предварително загрята до 200 °C фурна с вентилатор около 20 минути.

За да приготвим гарнитурата за риба, изпичаме картофите цели за един час (правя това в малка фурничка).

Обелваме ги, пресоваме ги и овкусяваме с прясното мляко, маслото и сол на вкус (пресоваме, докато попият маслото и млякото).

Добър апетит с тази ципура на фурна с чесън и подправки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: